Kameraryggsäck

Från Kameratillbehör Wiki
Hoppa till: navigering, sök
Kameraryggsäck Bilora All Season Adventure III

Kameraryggsäck, större variant av kameraväska som man bär på ryggen. Lämplig för lite större utrustning då det är stor skillnad i komfort att bära på ena axeln eller båda. Storleken varierar från ganska små upp till fullstora ryggsäckar med komplett bärsystem med rejäla axelremmar, midjeavbärarbälte och fulla inställningsmöjligheter.

På lite större ryggsäckar där den invändiga höjden gör att man kan bära sina teleobjektiv med motljusskydden monterade och som på många andra väskor och ryggsäckar finns det ett flertal flyttbara mellanväggar. Bärsystemet är mer genomtänkt än på mindre modeller, och det finns rejäla axelremmar, rem för att knäppa ihop axelremmarna fram på bröstet och midjeavbärarbälte är standard. Regnskydd är i allmänhet inbyggt och rejäla utvändiga fästen för tunga stativ finns.

Ibland ingår det eller finns som tillbehör, en extra mindre ryggsäck som man kan hänga fast utanpå kameraryggsäcken. Denna kan då användas för förvaring av kläder eller fika som man vill ha med sig. Fika vill man inte ha i samma utrymme som kameran för att undvika att läckage förstör utrustningen och kan då vara praktiskt att ha det i en separat säck. På många modeller har denna säck axelremmar och kan därför användas om man vill gå en kortare promenad från ett gömsle eller basläger.

Engelsk översättning: Camera backpack